Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 23.04. 2024
Dnes má svátek Vojtěch
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak jsem barvila velikonoční vajíčka

23. 04. 2009 | Povídky, příběhy

On to není nijak zvlášť peprný velikonoční příběh, spíš takový postřeh z rodinného soužití – možná to taky znáte – když „manžel leze, kam nemá“ – ale v tomto případě to bylo ku prospěchu věci – posuďte sami:

 

Jako každý rok jsem i letos asi dva měsíce před velikonočními svátky pilně střádala slupky od cibule. Doma jsme totiž vajíčka barvili zásadně tímto způsobem: venku jsme natrhali snítky různých traviček – nejlepší byly pampelišky, ty jsme pak přiložili k vajíčku, obalili slupkami od cibule, zavázali do starých roztrhaných ponožek a 10 minut povařili v mírně osolené vodě. Pak jsme se už jen těšili a byli zvědaví, jak se vajíčka povedou obarvit – pokaždé to vyšlo jinak.

 

Slupky jsem schovávala do sáčku v lednici  -  ale manžel si myslel, že jsem je tam zapomněla při úklidu a přičinlivě je vyhodil do koše… když jsem se pak chystala na barvení, zjistila jsem, že slupky záhadně zmizely… po chvilce pátrání jsem zjistila viníka. Co teď? Pokusili jsme se jednat – a že zkusím letos vajíčka udělat přírodní metodou – obarvit v červené řepě. Jenže ze tří obchodů, které jsme narychlo navštívili, neměli zrovna ani jednu.

 

Úplně zoufalá jsem pak doma přemýšlela, že letos asi vajíčka jenom uvařím v osolené vodě a bude vymalováno. Vtom mě napadla ještě jedna myšlenka: kdesi jsem četla, že se dají obarvit i v kávě – zkusila jsem to a výsledek byl vynikající! Vajíčka byla čokoládově hnědá – nebýt manželova omylu, že mi vyhodil slupky, nikdy bych asi nezkusila nový způsob barvení, stejně působivý. Zkuste to i vy!   

 


Autor: Market111

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
zajímavé,to příští rok asi zkusím,i když velikonoce téměř neslavím.
Obrázek uživatelky
profil
SmajlíkTaké zkusíme!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
prima,zkusím to taky!!!
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles