Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak mi radila babička

21. 03. 2009 | Povídky, příběhy

Moje babička pochází z šestnácti dětí a vždycky mi dáva rady do života. O Velikonocích tvrdí dvě důležité věci. První - každá holka musí dostat jalovcem nebo karabáčem po nohách, aby dobře nožky celý rok běhaly. Za to každá holka musí klukovi dát malované vajíčko, které sama namaluje. Tak vyjádří klukovi, že se na Velikonoce těší a že je ráda, když ji vyšlehá.

Druhá rada je připravit dobrý oběd. Vždycky to musí být drůbež s nádivkou. Každá žena má svůj recept na nádivku, ale co je hodně důležité - nádivka musí obsahovat hodně sekaných kopřiv, aby se tělíčko zevnitř pročistilo. Ví se i dneska, že kopřivy jsou zdravé a je to hezká změna v našem jídelníčku a mohu potvrdit, že nádivka z kopřiv je opravdu moc dobrá. Takže já osobně prožívám každý rok velice hezké Velikonoce.

Maluji vajíčka a vařím dobrý oběd. Je škoda, že lidé v dnešní době kupují vajíčka čokoládová nebo se rozdávají peníze. Tím Velikonoce ztrácí své kouzko. Kluci místo karabáčů nebo jalovce raději nahážou holky do vany. Vánoce jsme si uchovali skoro pořád stejné, ale Velikonoce, kdy vítáme jaro, tak na ty zapomínáme.

Moje babička má 78 let a je velice svěží a vitální. Myslím si, že je to tím, že ve spoustu věcí věří a snaží se nám je předat. Takže všechny chytré ženy! co si letos udělat hezké Velikonoce? Opravdu si najít chvilku a namalovat pár vajček. Musím říce je to docela legrace. Myslím si, že hodně vašich známých to překvapí.

A pak si uvařit dobrý oběd s nádivkou z kopřiv. Kopřivy už se ukazují venku a ještě k tomu budete mít hezkou procházku. Určitě to z Vás hodně žen dělá a ty co ne, tak si to vyzkoušejte. Velikonoce jsou opravdu hezký svátek. Tak na něj nezapomínejte.

Tak, ať se Vám holky daří. Ahoj

Autor: Ataner1



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
ještě času dost, určitě se kopřivy ukážou alespoň kde svítí sluníčko, v nejhorším případě je nahradí pórek.
Obrázek uživatelky
profil
ještě času dost, určitě se kopřivy ukážou alespoň kde svítí sluníčko, v nejhorším případě je nahradí pórek.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Kraslice