Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Nečekaní koledníci

23. 02. 2016 | Povídky, příběhy
Auto máme již víc než dvacet let. Slouží nám už jenom proto, že rodiče manžela žijí od našeho bydliště přibližně dvě stě kilometrů na východ a moji rodiče zase téměř tolik na sever. Bylo nepraktické to objíždět se třemi malými dětmi autobusem. Někde mezi těmito vzdálenostmi žila naše teta. A k té jsme se jednou na Velikonoce vypravili. Měla jsem nabaleno vše potřebné včetně koledy na Velikonoční pondělí. V ten den k nám chodili koledníci z okolí a my je obdarovávali pamlsky podle tradice.  Dělali jsme to tak již několik let a měli z toho radost.

Nastupování do auta se neobešlo bez trochy napětí, neboť můj muž pokaždé vyhrožuje, že tentokrát se do auta s tolika krámy určitě nevejdeme.  No, vešli  jsme se tam vždycky. Teta, ke které  jsme jeli, žila sama, pro sebe si moc nevařila, i proto jsem vezla kvasnice, mouku na mazance, velikonoční  výzdobu   i ty dárky pro koledníky a  taky fůru oblečení na čtyři dny pro děti, abych je měla do čeho převléknout, až se během her umažou. Bylo předjaří, určitě se s nějakým blátem potkají.

nečekaní koledníciKdyž se auto konečně rozjelo, měla jsem dobrý pocit, že teď už si budeme jen užívat společné rodinné volno, napětí z balení se rozplynulo, těšily se i děti, prostě pohoda.  Ale ne na dlouho. Projeli jsme jako vždy ucpanou Prahou, protože všichni Pražáci jsou odněkud a tudíž pravidelně vyjíždějí za svými kořeny (tak jako my).  Na dálnici jsme už očekávali trochu plynulejší provoz, ale ouha. Asi na devátém kilometru se ozval netypický zvuk směrem od vozovky. Podívali jsme se s mužem na sebe. Bylo jasno. Píchli jsme kolo. Muž zpomalil a hledal místo, kde by mohl bezpečně zastavit. Odstavný pruh tam byl, ale parkoviště v nedohlednu. Situace byla o to horší, že píchlé kolo bylo levé zadní, tudíž to směrem do silnice. Kolem nás projížděla auta jedno za druhým, vždy se ozval jen takový svištivý zvuk, jak v povolené možná i nepovolené rychlosti spěchala po rychlostní silnici. Dostala jsem strach. Na katastrofické scénáře jsem mistr, takže jsem si hned vybavila zprávy z černé kroniky, jak někdo vystoupil na dálnici z auta a další projíždějící auto ho smetlo. Jenže můj muž je racionální, zodpovědný, takže začal vše chystat k výměně kola. Já hlídala děti zahnané do příkopu a jedním okem sledovala dálnici.

Najednou, kde se vzalo, tu se vzalo, u nás zastavilo policejní auto. Příslušníci nechali zapnuté majáčky a šli se podívat, co se to na jejich úseku děje. Když se přesvědčili, že jsme nezastavili jen z nějakého rozmaru, začali pomáhat.  Ale já zaznamenala ještě jednu podstatnou změnu. Ten zvuk projíždějících aut byl najednou docela jiný. Aby ne! Řidiči zpozorovali policejní majáčky a najednou začali kolem projíždět mnohem pomaleji. Velmi se mi ulevilo a policejní asistenci v té chvíli velebila. Když byla rezerva umístěna a píchlé kolo na jejím místě v kufru, upřímně jsme děkovali a já z vděčnosti vyndala z tašky dvě největší čokoládové kraslice, které jsem měla připravené pro manžela a švagra na koledu. Dalo mi hodně práce policisty přesvědčit, že je to výraz nejvyšší vděčnosti a že si je prostě vzít musejí. Ale třeba jen nebyli na sladké.   

AK - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Nečekaní koledníci:

Nečekaní koledníci
Nečekaní koledníci
Nečekaní koledníci
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
krásný příběhSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Článek se mi líbil, i dekorace na fotkách.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
hlavně s dobrým koncem -10*
Obrázek uživatelky
profil
Je fajn, že vám policisté pomohli. Kéž by to tak bylo vždycky.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles