Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Koledníci na vesnici

23. 04. 2011 | Povídky, příběhy
Již od malička jsme na koledu odjížděli z města k dědovi na vesnici. Bylo to prima, babička pro nás měla vždy nachystanou spoustu dobrot. Bohužel, díky tomu si moji kamarádi i spolužáci zvykli, že nejsem doma a koledovat k nám nechodili. Později v pubertě mě to mrzelo.

Bylo mi kolem 15 let a zůstali jsme na koledu doma. Rodiče se těšili, že na mě přijdou koledníci, ale já věděla své. Kolem 11. hodiny, když to opravdu vypadalo, že nikdo nepřijde, jsem se ze "svátečního" oblečení převlékla do tepláků. A šla si na balkon přesadit muškáty do truhlíků. Vždycky mě bavilo rýpat se v hlíně a myslím, že to souvisí s častými pobyty u babičky.

Děda je vášnivý sadař. V tom zazvonil zvonek. Kluk, který mi již nějakou dobu nadbíhal a vypadalo to, že spolu začneme chodit, byl za dveřmi. Já ušmudlaná a v teplákách od hlíny. Co teď? Převlékat se nebyl čas. Naši otevřeli a volali na mě. Trapas a tisíckrát trapas. Jarda, tak se ten kluk jmenoval, byl lehce zaskočený, ale nedal to na sobě znát.

Odbyli jsme si koledu a já myslela, že tohle je můj definitivní konec. Byla jsem znemožněna. Nějakou dobu jsem Jardu neviděla. Nevěděla jsem tedy, na čem jsem. Byl ale velkorysý. Ucházet se o mě nepřestal a když jsme spolu začali "opravdově" chodit, srdečně jsme se tomu společně zasmáli. S Jardou nám to dlouho nevydrželo.

Časem jsem si našla jiného přítele, vzali jsme se a teď čekáme rodinu. Na koledu k nám každý rok chodí spousty kamarádů a nikdy jsem si od té doby nevzala na sebe v tento den tepláky. Možná letos udělám vyjímku, protože jako těhulka se do moc věcí nevejdu a tepláky mi v tomto období docela sluší.

Tumik - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !

Kraslice