Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 16.04. 2024
Dnes má svátek Irena
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Chytrá žena

Vajíčka mramorovaná voskovými pastelkami

4. 03. 2013 | Průběh velikonoc
Tuhle techniku jsem se naučila na jednom dětském dni a dělaly ji tam maminky se čtyř až šestiletými špunty. Nemusíte se bát, roztavený vosk má nízkou teplotu a spáleniny nezanechává (osobně vyzkoušeno) a krásná vajíčka vznikají doslova za pár chvilek.

Budeme potřebovat: voskové pastelky (nejlépe poctivé české výroby), vyfouknuté vajíčko, špejli, kousek plastelíny a svíčku.

Skrz vyfouknuté vajíčko prostrčíme špejli a na obou koncích ji zajistíme kouskem plastelíny. Takto se nám s ním bude lépe manipulovat. Voskovky nejdřív zbavíme jejich papírových obalů. Na jedno vajíčko se hodí dvě, maximálně tři barvy. Krásná je kombinace barev ve stylu bílá + libovolná barva. Krásné je také stínování, např. bílá + světle zelená + tmavě zelená. Konec voskovky vždy rozehřejeme nad plamenem a pak s ní lehce ťukneme na vajíčko (vypadá to podobně jako tupování štětcem. Tmavých barev používáme méně, než světlých a vrstvy nepřekrýváme.

Když máme vybarvenou celou plochu vajíčka, necháme vše chvíli zaschnout. Potom uchopíme vajíčko za oba konce špejle a pomalu s ním otáčíme nad plamenem. Barvy se budou rozpouštět a znovu vpíjet do sebe. Výsledkem je krásný mramorovaný vzor.

Z vajíčka odstraníme špejli a máme hotovo. Pokud se nám zdá povrch vajíčka matný, přeleštíme ho ještě špekovou kůží nebo několika kapkami rostlinného oleje.



Notburga
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj

Další fotografie ke článku Vajíčka mramorovaná voskovými pastelkami:

Vajíčka mramorovaná voskovými pastelkami
Vajíčka mramorovaná voskovými pastelkami
Vajíčka mramorovaná voskovými pastelkami
Vajíčka mramorovaná voskovými pastelkami
Vajíčka mramorovaná voskovými pastelkami
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Poslední výtvory mám malované laky na nehty,posypané flitry na šaty,docela to vypadá pěkně..

voskovky jsme nevěděla,že se to musi nahřát..tak to zkusím,jinak na tom nevyńiknou..
Obrázek uživatelky
profil
Mě to nijak nesmrdělo, ani jsem nemusela mít otevřené okno. Možná to chce kvalitní voskovky, nebo nevím Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
něco podobného jsme dělaly jako děti, jen jsme si tu voskovku nechaly rozpustit na staré lžíci nad svíčkou a tak barvily vejce, ale vím že to zrovna moc nevonělo, není lepší to dělat někde venku?? Děkuji za odpověd.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles