Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 28.03. 2024
Dnes má svátek Soňa
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoce s pomlázkou a vajíčky

7. 04. 2012 | Povídky, příběhy
Velikonoce jsou svátky jara. Velikonoce mám spojené s pomlázkou, barvením vajíček a nekonečné řady návštěv, lačnících mě vyšibat. Abych řekla pravdu, to poslední mi moc radosti nedává. Jako malá jsem se zamykala v pokoji, jako dospělá už to beru sportovně a ten jeden to vydržím.

Taky si už na mě nikdo tak nedovolí. Protože jsem jedna ze tří sester, tak jsme doma nikdy neměly výslužku. Taťka sice chodil šibat, ale za štamprli. Tak jsme se sestrou barvily plato vajec a vše rozdaly. Barvily jsme je klasicky barvou na vajíčka a obtisky. Dneska je na výběr mnoho technik barvení. Mramorování, mnoho druhů obtisků a nebo metodou děrování a následné barvení voskem. Našla jsem si na internetu  mnoho návodů a úžasných  kraslic.

Velikonoce s pomlázkou a vajíčkyLetos nám přibyl nový  člen rodiny a konečně kluk. Tak budou letos veselé Velikonoce snad i s nadílkou. Manžel chce obrážet příbuzné s kočárkem. My jsme s dcerou začaly mít rády Velikonoce, protože se každoročně těšíme na Velikonoce na bruntálském zámku. Je to úžasná akce plná programu pro děti, krásného zpěvu, dětské dílničky a hlavně soutěže O nejhezčí kraslici. Každý rok se snažím vymyslet jiný druh zdobení.

Minulý rok jsem kraslice zdobila duhovou bavlnkou, jindy jsem dělala kouzelné vajíčko na velikonoční stůl z pytlíků od čaje. Dcera zase zabodovala ve své kategorii vajíčkem ozdobeným kytičkami  z nastrouhaných pastelek. Tato akce na zámku je tak známá, že k nám minulý rok  přijeli soutěžící až ze Slovenska s nádhernými kraslicemi. Je to krása pak procházet zámkem a koukat na výstavu nádherně  zdobených vajíček. Letos jsem zdobila vajíčka drátkováním s korálky. Jsem zvědavá, jestli se umístíme. 

IB60 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Pěkně napsaný Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles