Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 19.04. 2024
Dnes má svátek Rostislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční dekorace

19. 04. 2014 | Zvyky a tradice

Velikonoce jsou pomalu za dveřmi, jaro nás letos překvapilo svým časným nástupem a možná právě přemýšlíte, jak svátečně vyzdobit svůj byt. Velikonoce jsou přece jedny z nejkrásnějších svátků v roce, ke kterým patří sluníčko a veselé barvy.  Jaké jsou možnosti, trendy, čím novým to doma oproti minulým rokům oživit? Těch možností je samozřejmě spousta, i když každá z nás upřednostňuje určitý typ výzdoby.

Nejjednodušší je jarní a velikonoční dekorace koupit hotové. Kdo má ale čas, chuť a trošku šikovné ruce, rád si vyrobí originální výzdobu sám.

V květinářství se nabízí nepřeberné množství nádherných květinových vazeb k této příležitosti. Koupit se dají také květinové velikonoční věnce na stůl či na dveře. Nemusí být „živé“, někdo dá raději přednost trvanlivějšímu věnci z polystyrénu, který se dá například omotat stuhou nebo polepit trávou z krepového papíru a dále přizdobit podle fantazie.

Klasikou zůstávají velikonoční vajíčka, která doma většinou aranžujeme na různé podnosy a mísy, do košíčků, použijeme je na zdobení větviček nebo na výrobu věnců. Děti nebo méně zručné hospodyňky je často jen obarví a ozdobí smršťovací fólií (tzv. košilkou) s různými jarními a velikonočními motivy. Ti zručnější vajíčka krášlí různými technikami od malby voskem, škrábanými motivy, zdobení slámou nebo třeba v poslední době oblíbenou ubrouskovou technikou.

velikonoční dekoraceHitem jsou stále dekorace z přírodních materiálů a letos také ze skla - například do skleněných misek nebo skleniček naaranžované řezané nebo hrnkové květiny, různě přizdobené přírodním materiálem (mech, skořápky od vajíček, větvičky...).

Zdobení oken je u nás také velmi populární. Nejjednodušší je použití adhezní fólie, pomocí které vytvoříte kouzelnou atmosféru během okamžiku. Tato fólie neobsahuje lepidlo, ale elektrostaticky přilne na sklo a pak se dá zase jednoduše odstranit a použít znovu. Fólie se vyrábějí s mnoha motivy, v různých velikostech. Využít se dají nejen na okna, ale například na ozdobení zrcadel, kachliček, ledničky... Přilnou prakticky na jakýkoliv hladký a nemastný povrch a po odstranění nezanechávají žádné stopy.

Koupit nebo vyrobit si můžete také zápichy do květináčů, truhlíků nebo váziček. Základem je špejle, která je ozdobená různými velikonočními a jarními motivy: vajíčky, květinami, slepičkami, zajíčky atd. Ozdoby mohou být z papíru, polystyrenu nebo třeba z překližky, koupit se dají i zápichy keramické. Hezky vypadá zápich z kraslice nebo se zdobeným velikonočním perníčkem (nejčastěji ve tvaru vajíčka).

Květináče můžeme velikonočně nazdobit: použijeme ubrouskovou techniku, různé mašle a stuhy nebo pomalujeme podle fantazie. Možností je tu opět více než dost.

Kdo rád vyšívá, maluje nebo vytváří obrázky jinými technikami, ten si může vytvořit výzdobu právě z těchto výtvorů nebo z papírových ozdob. Stejně vhodný je pedig - pletené proutěné i papírové košíky, podnosy, vajíčka, zajíčci a další velikonoční motivy.

Atmosféru Velikonoc doladí i svíčky - koupíte je ve tvaru vajíček, zajíčků a dalších motivů a využít je můžete samostatně nebo jako součást aranžmá. Vytvořte si pomocí dekorací nejen dokonalou atmosféru a útulný domov, ale hlavně si užijte co nejkrásnější Velikonoce!


Uznevim - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Velikonoční dekorace:

Velikonoční dekorace
Velikonoční dekorace
Velikonoční dekorace
Velikonoční dekorace
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
dekorace
Obrázek uživatelky
profil
Krásné dekoraceSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles