Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční mrskut

20. 03. 2009 | Povídky, příběhy

Chtěla bych se s Vámi podělit o jeden příběh, který se stal na Velikonoční pondělí...

Byla jsem ještě malá holka, tak kolem desíti let. Bydlela jsem v jedné vesnici u babičky. Byl to malý domeček u zastávky a naproti malá lávka, která vedla na louku. Prožila jsem tam pěkné chvíle, až do osudných Velikonoc. Vždy pro mě tento svátek byl veselý a plný barev. Tradice se tam dodržovaly pravidelně. Atˇ už byly Vánoce, nebo Velikonoce.

S babičkou jsme nachystaly vajíčka, která babička uvařila. Až vychladla, tak jsme je barvily různými barvičkami. Čím více bylo barev na vajíčku, tím to bylo veselejší. Babička dala na stůl krásný barevný ubrus s motivem Velikonoc, vajíčka vložila do mísy a položila na stůl. Já se oblékla do krásných šatů a čekala na kamarádky, až přijdou pro mě. Měly jsme jít ven. Po chvíli zazvonil zvonek a já šla s nimi. Slunce svítilo a nám bylo veselo.

Nikdy se nám venku nic nestalo. Kluci nás začali nahánět kolem domu a my ječely jako splašené. Utekla jsem na lávku, před domem a najednou křap... Lávka se pode mnou probořila a já skončila ve vodě. Voda byla studená a kluci běželi pro babičku.

Tenkrát byla voda tak ledová, že jsem skončila v nemocnici se zápalem plic. Nevím už jak dlouho jsem v nemocnici byla, ale jedno jsem věděla. Už nikdy nebudu na Velikonoce venku a už vůbec ne blízko vody.

...Dnes, když si na to vzpomenu, tak se směji. Ale věřte, že tenkrát mi do smíchu nebylo...


Autor: Mamavladka

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !