Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 25.04. 2024
Dnes má svátek Marek
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Veselé velikonoční tvoření. Pozvěte jaro k sobě domů

13. 04. 2017 | Zvyky a tradice
Velikonoce jsou svátky jara, a protože už pomalu klepou na dveře, je nejvyšší čas vnést trochu té sváteční jarní atmosféry i do vašeho domova. Po dlouhých a temných zimních dnech potřebuje interiér osvěžit jarními barvami, zesvětlit a provzdušnit pomocí jarních dekorací. Zapomeňte na levné a tuctové výrobky z Číny i vajíčkovo-kuřátko-zajícovou klasiku a inspirujte se zajímavými tipy, jak vyzdobit vaše bydlení.

Velikonoce patří mezi oblíbené svátky napříč celým světem. Jsou to svátky jara oslavující probouzení přírody po dlouhé a chladné zimě, její plodnost, naději a lásku. Nutno říci, že velikonoční zvyky a tradice se lišily kraj od kraje a vesnici od vesnice, všude ale měly stejný význam. Hlavním smyslem bylo zbavit se všeho starého a nepotřebného, očistit domácnost i tělo od chorob a připravit se na znovuzrození přírody. Z náboženského hlediska jsou Velikonoce nejvýznamnějšími křesťanskými svátky. Mají připomínat a oslavovat zmrtvýchvstání Ježíše Krista, které mělo nastat tři dny po jeho ukřižování.

velikonoční dekoracePokud si v průběhu roku zkrášlujete bydlení sezónní výzdobou, neměli byste zaspat ani tuto krásnou roční dobu, a tak jako jaro přináší přírodě svěží zeleň a barevnost, měli byste svěží nádech vnést i mezi čtyři stěny vašeho domova. Nemusí jít o nákladnou přeměnu, stačí si pořídit ty správné dekorace za pár peněz a jarní vánek zavane i k vám. Pokud nepostrádáte tvořivého ducha, můžete se pustit do výroby jarních a velikonočních dekorací na vlastní pěst. Kupované dekorace v podobě zajíčků, malovaných vajíček a kuřátek má doma každý, vsaďte proto raději na originalitu a pusťte se do vytváření jarních věnců a efektní výzdoby na stůl svépomocí.

Nový nádech do interiéru


Po ponuré zimě interiér nejlépe oživíte v duchu hesla „v jednoduchosti je krása“ už jen tím, že si pořídíte jarní květiny, ať to budou řezané tulipány z farmářských trhů, nebo narcisky či hyacinty v květináči. Pokud nejste milovníky barevných květů, svěžest do obydlí přinese i obyčejné krásně vzrostlé jarní osení. Říká se, že ďábel se skrývá v detailu, proto se spíše než na velké a nápadné změny soustřeďte na drobnosti. Jarní ubrus na stůl, dekorativní polštáře, proutěné košíky, obrazy, předměty s mláďaty zvířat, různě barevné stužky nebo podomácku vyrobené ozdoby ze dřeva, textilu nebo slámy… možností je nekonečně.

Velikonoční zátiší ve váze


V jednoduchosti je síla, není proto nic snazšího, než si vzít skleněnou vázu či nádobu různé velikosti a vsadit do ní libovolnou jarní rostlinu. Tu následně ukotvěte mechem, který nejenže vypadá skvěle a esteticky dotvoří celé zátiší, ale navíc pomáhá udržovat vláhu. V závěru ještě dozdobte velikonočními dekoracemi a máte hotovo.

Jaro na dveřích


Na vchodové dveře se nejlépe hodí efektní dekorace na proutěném základě. Svažte a podle potřeby zastřihněte mladé větvičky či proutí a pomocí lepicí pistole nebo drátků na ně přichyťte květy, drobné předměty, vajíčka, cokoli je libo. Na dveřích vypadají velmi dobře také jarní věnce. Jsou jednodušší, než se zdá, a když je ozdobíte neutrálními jarními detaily, vydrží vám na dveřích ještě dlouho po Velikonocích.

Velikonoční dárkový koš


Pokud chcete být originální a jít s trendem udržitelnosti a šetrnosti k životnímu prostředí, zkuste si připravit velikonoční zátiší s různě tvarovanými krabicemi z kraftové lepenky a použejte je jako dárkové koše, do kterých můžete pro koledníky připravit milou pomlázku. Ať už do koše dáte cukrovinky, minilahve s alkoholem, vajíčka, kosmetiku nebo drobné dekorativní předměty, bude vypadat velmi efektně, pokud se koš vystele dřevitou vlnou. Naplněný koš pak můžete snadno zabalit pomocí celofánové folie a to celé převázat dekoračními stuhami v jarních barvách.

Zdroj: Paketo.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !