Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 24.04. 2024
Dnes má svátek Jiří
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Voskové velikonoční vejce

4. 03. 2013 | Průběh velikonoc
Velikonoce jsou svátky, kdy k nám domů zavítají malí i velcí koledníci. Chodí si vyhodovat nějaké to krásně zdobené vajíčko a většinou dostanou i nějakou tu sladkost.

Na zdobení vajíček jsou různé techniky. Kdo se s nimi nechce "patlat" může si je nechat na objednávku nazdobit. Další zase dělají vosková vajíčka, jiní dělají z listů různých stromů, z jarních květin nebo také ze slupek cibule (s nimi je větší práce). Klasický základ jsou barevná vajíčka a na nich samolepky.

My s maminkou  zase děláme vajíčka zdobená voskem, jsou krásná, ale hodně pracná. Vezmeme si tužku nebo špejli a zapíchneme do ní špendlík tak, aby měl plochou hlavičku. Vosk dáme rozehřát do hrníčku. Mezitím si připravíme sklenice s barvičkami, které podle návodu rozmícháme. Nejdříve si uvařená vajíčka obarvíme, dáme oschnout a pak si hrajeme s voskem. Až bude vosk tekutý, obarvená vejce začneme zdobit.

Pokud chcete, aby byl vosk barevný, před tím než dáte vajíčko do barvičky, ozdobte jej voskem a vykoupejte v požadované barvě, po zaschnutí ještě dobarvěte v jiné barvě.
 
Až budete s vajíčky spokojení barevně i s voskem, nechte je vystydnout v chladu. Ráno pak nezapomeňte vosk z vajíček ostrouchat a vajíčka natřít špekem, aby byly trochu mastné a hezky lesklé.

Tak neváhejte a voskové vajíčka si zkuste doma udělat. Není to sice moc lehké ale kdo má fantazii a umí trochu malovat, bude mít určitě úspěch.

Barusska - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !