8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama - Maskáčové kraslice

19. 03. 2010 | Vyrob si sama
Dříve jsem dělala kraslice vařená v cibulových slupkách. Bylo to sice krásné, ale příliš zdlouhavé. Loni jsem vyzkoušela podle rady kamarádky maskáčkové kraslice a jiné už asi dělat nebudu. Postup je jednoduchý a s přípravou i úklidem kuchyně zabere barvení kraslic cca půl hodinky. A navíc, mohou pomáhat i děti a jistě je to bude bavit.
 
Materiál: vejce (množství dle předpokládaných koledníků), jar, hrnec, voda, ocet (lžíce), nižší miska (na dvoubarevné kraslice dvě misky), olej (stačí lžíce), barvy na vejce, vidlička, papírové ubrousky, miska

Postup: Vejce omyjeme jarovou vodou, opláchneme čistou vodou, uvaříme a necháme vychladnout. 

V nízké misce rozmícháme teplou vodu (cca 70°C) se lžící octa a barvou na vejce. Vody stačí cca 1-2 cm. Přidáme lžíci oleje a rozmícháme vidličkou, aby se na povrchu vytvořila olejová oka. Uvařená vejce položíme na jeden kraj misky a převalíme ho v barvě na druhý kraj misky. Olej způsobí, že se barva na vejce chytne jen někde a vytvoří onen maskáčový vzhled. Vejce vyndáme na savou podložku, např. na papírový ubrousek a necháme barvu zaschnout.

Dvoubarevné kraslice vytvoříme stejným postupem. Jen s tím rozdílem, že si připravíme dvě misky se dvěmi barvami – světlejší a tmavší. Nejprve kraslice poválíme ve světlé barvě, necháme zaschnout a poté je poválíme ve druhé misce ve tmavší barvě.

Hotové kraslice dáme do misky s velikonočním ubrouskem a můžeme dozdobit nasypanými lentilkami nebo třeba malými dekoračními kuřátky.

black.bird - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
Taky zajímavá metoda a výsledek je dobrý.SmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Taky to vyzkousim. Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
vypadá to velmi jednoduše a přitom výsledek se mi moc líbí. Určitě to vyzkouším.
Díky za chytrý nápadSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
to vypadá zajímavěSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles