8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 05.05. 2024
Dnes má svátek Klaudi
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Vyrob si sama svěží velikonoční dekoraci

4. 03. 2013 | Vyrob si sama
Velikonoce se blíží, a tak už je nejvyšší čas zapřemýšlet, jakou dekoraci letos zvolíme. Nevím jak vy, ale já mám chuť na něco netradičního, minimalistického a přitom nepřehlédnutelného, něco s mladistvým designem, něco, co bude prostě "k sežrání", něco svěže zeleného, něco recyklovaného a biologicky rozložitelného.

Ano, nazrál čas pro vejce s řeřichou! Cože - že to není dekorace, ale jídlo? Tak pardon, chci říci skořápky s řeřichou. Ano, je to tak jednoduché.
Pro tuto dekoraci potřebujeme jenom půlky vaječných skořápek, vatu, semínka řeřichy zahradní (Lepidium sativum), vodu a asi 10 dní času. Krásné je, že o zbytek se postará matka příroda sama. Půlky vaječných skořápek, co vám zbyly od pečení, vymyjte, nechte vyschnout a pak je narovnejte do krabičky od vajíček.

V tomto stojánku nám budou pěkně držet a nerozkutálí se.
Do každé dejte kousek vaty (klidně i větší, ono se to po zalití slehne), nalijte trochu vody (přiměřeně, přiměřeně, ať to neplave, ani nežízní), a nakonec vsypte semínka řeřichy. Teď už stačí jen zazpívat kouzelnou formuli: "Vstávejte semínka, holala, ať to vyroste do jara". A dle potřeby zalévat. Jakmile rostlinky vyrostou, můžete skořápky vyndat ze stojánku a dál už s nimi dle libosti čarovat.

Seskupte je do hnízda, nechte jednotlivě na parapetu, na stole, nebo třeba přidejte do ošatky s obarvenými vejci. Efektně vypadají i ve stojáncích na vejce na měkko. Takovou dekoraci pak využijete i při stolování. U velikonoční večeře či snídaně si každý může jednu skořápku "sklidit" a posypat si řeřichou svůj krajíc chleba či vaječinu. Pokud jednou zapomenete zalít, nic se neděje, řeřicha má celkem výdrž a skoro jistě se po zálivce ještě vzpamatuje. Takže přeji hodně pěstitelských úspěchů a Veselé Velikonoce!

Verča27 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj


Komentáře
« Předchozí   1   2   3   4  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
vypadá to hezky a máš to vtipně napsanýSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles