Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Slaný velikonoční zajíček

25. 03. 2012 | Povídky, příběhy
Jako každý rok se děti mé sestry těší na Velikonoce s tím, že dostanou spoustu sladkostí, jak od přátel, tak samozřejmě i od ostatních členů rodiny.

Velikonoční přípravy nenechávám až na poslední chvíli, ale pilně se připravuji už od začátku března. Všichni to jistě znáte. Velikonoční výzdoba bytu, nakupování maličkostí, barvení vajíček a především pečení velikonočních beránků a zajíčků.

Vždy jsem používala svůj oblíbený a především vyzkoušený recept na pečení velikonočních zajíčků. Je jednoduchý, rychlý a hlavně vždy všem chutnalo.

Loni jsem ovšem měla více času na tyto přípravy a tak jsem se rozhodla vyzkoušet nový recept, který mě zaujal na internetu.

VelikonoceByl skoro stejný jako ten můj oblíbený, akorát tam bylo pár ingrediencí navíc. Tak jsem si říkala, proč to nevyzkoušet.

Nakoupila jsem si vše potřebné a den před Velikonocemi jsem se pustila do díla. Vše šlo jako po másle, těsto bylo krásně vláčné, voňavé a hlavně, což je má největší slabost, pečení zajíčci šli krásně vyklopit z formy.

Ještě jsem každého zajíčka ozdobila čokoládovou polevou, uvázala mašličky na krk a hurá zabalit do průhledných sáčků.

Když nastal velký den D, vše co jsem měla přichystané pro děti, jsem naskládala do proutěného košíku. A už jen vyčkávala jejich příchod.

Poté co zazvonily s připravenou básničkou a pomlázkami v ruce, jsem se těšila, co řeknou na svou výslužku.

Samozřejmě se jim rozzářily oči a už se těšily zpátky domů, až si budou moci něco otevřít a sníst.

Asi dva dny na to jsem k nim zašla na návštěvu a ptala jsem se, jestli jim z této výslužky ještě něco zbylo, nebo už všechno snědly. Znáte děti.

Všichni se začali uculovat a já nevěděla proč. Až ten nejmenší ke mně přišel a povídá mi: „Víš, teto, my jsme ty velikonoční zajíčky od tebe vyhodili.“ Celá zděšená jsem se podívala na sestru a ta mi řekla, že zajíčky připravila dětem k snídani, ale ani jeden je po ochutnání nechtěl jíst.
Tak je sama ochutnala a zjistila, že tito zajíčci nejsou vůbec sladcí, ale příšerně SLANÍ…

Asi jsem se při přípravě těsta spletla a omylem sáhla na dózu se solí místo s cukrem.

Nakonec jsme se tomu všichni zasmáli, a na letošní Velikonoce se opět vrátím ke svému oblíbenému receptu!! Tentokrát se ovšem ještě dvakrát ujistím, jestli solím nebo sladím.

Ahaaha - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Myslím, že podobnou zkušenost má skoro každá kuchařka. Já jsem posypala solí jablka v jablečném závinu.Smajlík
Letos to jistě dopadne na jedničku.Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Já jsem osladila houskové knedlíky, osolila čaj. To je také tím, když člověk myslí na něco jiného než na to, co právě dělá. Moc pěkně napsané.
Pěkné letošní Velikonoce přeji a zajíčka sladkého!SmajlíkSmajlíkSmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
A já jsem si myslela, že nám dáš recept na zajíčky slané. Ale když jsi je zdobila čokoládou, tak jsem tušila čertovinu, a on to byl omyl.
Předpokládám, že bych na to při přípravě přišla dříve, protože jednak těsto ochutnám, druhak i když mám taky sůl a cukr ve stejných dózách, tak v soli mám na nabírání dřevěnou lžičku a v cukru odměrku.
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles