8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Tetiny Velikonoce na Slovensku

31. 03. 2009 | Povídky, příběhy

Ráda bych se s Vámi podělila o velikonoční příběh, který se stal mé tetě Marušce na Slovensku. Jak všichni určitě víte, na Slovensku nejde o žádný výprask, ale o pořádné polétí vodou, takže je třeba si nachystat nejméně 10 módních kreací, které v průběhu pondělního velikonočního dopoledne použijete.

Celkem často se stává, že dívky vítají chlapce i v teplácích, když už jim dojdou suché sukýnky a kalhoty. Na Velikonoce přijela dlouho očekáváná návštěva ze Švýcarska a to kamarád Laco, který je původem Slovák, ale před mnoha lety emigroval do Švýcar a tam zůstal, založil rodinu a je celkově spokojený.

Nejprve došlo na srdečná objetí a pusinky, potom obávané polétí a ne tak ledajaké, ale Laco vzal tetu Marušku do náruče a utíkal s ní do koupelny, prý že se moře roků neviděli, tak je prý co dohánět. Teta Maruška musela strpět pořádnou sprchu a u ní si vyslyšela asi 5 různých velikonočních básniček.

Když se teta Maruška vrátila, seděl již Laco se strejdou Laďou a vesele si vykládali. Po chvíli přišla tetina vnučka Miška, která bydlela hned vedle, Laco šeptl tetě Marušce ať mu nenápadně přinese láhev s vodou, teta tak učinila a postavila ji vedle vyšlahané láhve se slivovicí. Laco se znenadání zvedl, chytl láhev a překvapenou Mišku polél od hlavy k patě, samozřejmě, že přechytl a Miška voněla na dálku slivovicí.

Laco toho upřímně litoval, škoda dobré slivovice, ale dostal náhradní. Chudák Miška, ta se myla v koupelně hodně dlouho, ale dobrá slivovice je holt dobrá slivovice a velmi odolná. Příští velikonoční svátky přijeli oslavit raději k nám na Moravu.

Autor: Natuška19



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !