Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční přípravy

20. 04. 2019 | Povídky, příběhy

Myslím, že to bylo asi začátkem března, kdy se naše děti začaly netrpělivě vyptávat na Velikonoce a prázdniny s těmito svátky spojené. Babička jim na to trpělivě odpovídala, že tento rok budou až téměř na konci dubna.

A nezapomněla dodat, že je to přece prima. Bude daleko víc teplo, žádný mráz ani sníh, nebo dokonce zimní bundy, jak už jsme to párkrát zažili. Děti toužící po čokoládě a sladkostech to ale neuklidnilo, a proto aspoň začaly chystat různé dekorace. A tak vždycky odpoledne, když jsem se vracela z práce, na mě vykukovalo ze zahrady čím dál víc zajíců, kuřátek a vajíček. Některá zvířátka byla opravdu vydařená. Jediné, co nám nepřálo, bylo počasí. Mráz, déšť a vítr spoustu z nich poničily. Děti to ale nevzdávaly a tvořily stále nové a nové dekorace ve tvaru zvířátek. Z papíru, z vlny, z čeho se dalo. Babička pak zjistila, že nemá ani z čeho uplést ponožky.

VelikonoceJednoho rána, když šly děti do školy, jsme s hrůzou zjistili, že nám v zahradě chybí ten největší zajíc. Kampak se asi mohl ztratit? Určitě ho neunesl vítr. Že by tedy nějaký zloděj? Hledali jsme ho všude možně přesvědčení, že jde jen o vtip. Když se zajíc nenašel ani po večerním návratu všech členů domácnosti, kteří usilovně pátrali celé odpoledne, sedli jsme si v obýváku a přemýšleli, co dál. A protože jsme nic nevymysleli, šli jsme spát. Ráno jsem ještě oběhla všechny sousedy, jestli náhodou zajíce neviděli, ale nikdo bohužel nic neviděl ani neslyšel.

Jedno to nebylo ani tátovi, který děti utěšoval, když plakaly. Svoji cestu do práce, to ještě docela za tmy, strávil přemýšlením, co se tedy asi mohlo stát. Avšak po cestě z práce se stal malý zázrak. Manžel je vysoký a tak vidí přes všechny ploty, když tuhle zahlédl sousedovic psa a našeho zajíce u jeho boudy. Psíkovi se dekorace zřejmě líbila a chtěl se také naladit na Velikonoce. Zajíce jsme mu nechali. Alespoň měl k sobě kamaráda. Jestli ho má dodnes, to nevíme. Sousedé se totiž odstěhovali.


Jitka46 - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Tesime se na velikonoce Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka