Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Jak zajíček hledal své vajíčko

28. 03. 2009 | Povídky, příběhy

Byla kdysi jedna málá vesnička, tak maličká, že nebyla ani na mapě. Žili tam zajíčci a proto se jmenovala Zajíčkov. Každým rokem dospělí zajíci chystali pro své potomky honbu za velikonočním vajíčkem. Celá vesnička zářila barevnou výzdobou a spoustou květin. Maminky zaječice barvily a zdobily vajíčka a tatínci zajíci vymýšleli nejzáhadnější skrýše, kam schovat svým dětem vajíčka a malé dárečky. Pečlivě také vše zapisovali do plánků.

Nadešel den D a malí nedočkaví zajíčci už od samého rána dováděli a prosili o mapy ke svým pokladům. Mezi nimi i Hopík. Byl to malý neposeda a moc a moc nedočkavý. Když konečně dostal svou mapu od tatínka, ani se neohlédl a pelášil hledat vajíčko a dárečky. Nejprve jen běhal kolem vesnice, obracel každý kamínek, ale poklad ne a ne najít. Když už byl unavený, konečně si vzpomněl, že se ani nepodíval do své mapy.

Rozložil ji na starý pařez a udiveně se koukal. Vždyť on hledal na úplně opačném konci vesnice. Někteří zajíčci už se pomalu loudali domů se svými poklady, jenom náš Hopík byl stále na začátku. Vzal tedy mapu a krůček za krůčkem počítal, až se dostal ke starému ztrouchnivělému, vykotlanému stromu. Celý nadšený se vrhl do jeho dutiny, ale tam našel jen vzkaz od tatínka. Stálo na něm "Milý Hopíku, Velikonoce nejsou jen o vajíčkách a dárečcích, ale o zábavě a radosti. Proto svůj poklad hledej doma. Mám tě moc rád. Táta"

Hopík byl rozlobený. Co tím vlastně tatínek myslel?  A proč mu tady nenechal poklad jako ostatní tatínci svým dětem? Celý smutný a unavený se vracel domů. Tam na něho čekala maminka s tatínkem. Hopík si sedl za stůl a pustil se do připravené večeře. Maminka mu nachystala jeho oblíbený mrkvový koláč. Hned se mu spravila nálada. Ale co to? Ten koláč nejde kousat?

Hopík vytáhl z tlamičky cedulku a na ní vzkaz. Tvůj poklad je ve tvém pokojíčku. Hopík ani nedojedl a utíkal do pokoje. Tam na stolečku, hned vedle fotky s maminkoku a tatínkem leželo nádherné malované vajíčko a spousta dobrůtek a také malé dárečky. Když to Hopík uviděl vzal fotku své rodiny a celý šťastný utíkal zpátky do kuchyně. Obejmul maminku a tatínka. Pochopil, že  nejkrásnější poklad je láska rodičů a ne dárečky a vajíčko.

Autor: MonikaD



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
moc pěkné!Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
pěkné povídáníSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles