8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Úterý 30.04. 2024
Dnes má svátek Blahoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše slavení Velikonoc

1. 04. 2009 | Zvyky a tradice

Velikonoce jsou svátky, které přináší zároveň jaro. Všechno kvete a už vykukuje sluníčko. Krásné květy žlutých a fialových krokusů už vykvetly a můžeme se radovat. My většinou Velikonoce slavíme. Na zahradě nám roste jalovec, takže někdy máme větvičky jalovce ale i pletené pomlázky.

Vždy všechno uklidíme, vyzdobíme velikonočními ozdobami, nakoupíme velikonoční vajíčka a upečeme beránka. Posypeme ho cukrem a dáme mu kolem krku červenou mašličku. Doma je všechno zbarvené do různobarevných barev a na každém rohu je pověšené velikonoční vajíčko. Někdy z polystyrenu obalené v látce a obvázané stužkou, ale i vyfouklé a namalované.

Když přijde na řadu Velikonoční pondělí, tak máme připravená čokoládová vajíčka a barevné mašličky na uvázaní na pomlázku. Většinou přijedou známí a pořádně si užijí, že nám mohou "nařezat". Většinou řikají typickou básničku:

Hody, hody, doprovody
dejte vejce malovaný,
nedáte-li malovaný, dejte aspoň bílý,
slepička vám za to snese jiný.

Někdy dojde i na polití vodou nebo hozením do vany. Dáme si společný oběd a zase odjedou. My uklidíme ale výzdobu si necháme alespoň týden nebo čtrnáct dní. A tak končí naše Velikonoční svátky!

Autor: Majunka702



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles