Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

O ztraceném kuřátku

25. 03. 2009 | Povídky, příběhy

Za lesem na jednom malém statku bydlela holčička, která se jmenovala Anežka. Anežka, jako každá holčička, měla maminku i tatínka. Jelikož bydleli daleko od města a na statku, měli spoustu zvířátak. Anežka zvířátka neměla moc ráda, žárlila na ně, jelikož se o ně rodiče museli starat.

Anežka svým rodičům nechtěla ani pomáhat. Velikonoce a jaro se blížily. Anežčina maminka zjistila, že jejich slípka má malá kuřátka. Neměli moc peněz, a tak Anežčina maminka kuřátka dala do krabice a prodala je. Vůbec si však nevšimla, že jí jedno kuřátko uteklo. Chudák kuřátko pobíhalo po statku a vůbec nevědělo kudy kam.

Když si Anežka druhý den šla ven hrát uslyšela slabě píp, píp, píp, ale nikde nic neviděla. Kuřátko mělo velikou žízeň a také strašný strach. Anežka si odešla hrát ke studánce, stříkala vodou a trhala květiny. Najednou uslyšela píp, žbluňk, píp, píp. Kuřátko spadlo do studánky a volalo o pomoc. Anežka ho uviděla, chvíli ho jen pozorovala, jak se plácá ve vodě a pak ho celé zmáchané vytáhla z vody ven.

Kuřátko se klepalo zimou i strachem. Anežka ho držela v dlani a hladila ho dokud neuschnulo. Anežka viděla, že mu už není zima a že se klepe strachy. Vzala kuřátko do domečku pro slepice, jedna se ho hned ujala, byla to jeho maminka. Byl už večer a Anežka šla spát, když se ráno probouzela myslela,  že se jí všechno jen zdálo. Vtom do pokojíka vběhl Anežčin tatínek s pomlázkou.

Autor: Annahb



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles