Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 26.04. 2024
Dnes má svátek Oto
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Průběh našich Velikonoc

20. 04. 2009 | Povídky, příběhy

Vždy se s bratrem na Velikonoce moc těšíme a nemůžeme se dočkat, až budeme s mámou malovat Velikonoční vejce a péct beránka. I když máma moc nadšená z Velikonoc není, přesto nám s přípravou pomáhá. Vždy máme hotová vejce za den nebo za dva dny.

Já si myslím, že na malování vajec není nic těžkého, i když někdy se to opravdu nepovede. Za to kraslice jsou daleko těžší.....většinou se mi kraslice nedaří, ale tento rok se mi vydařily moc hezky. Ale abych se nepřechválila. Beránka jsem raději nedělala, protože mám s ním velice špatné zkušenosti. Jinak jak už jsem jednou říkala, uděláme vejce, beránka, a když nám vyjde čas uděláme i chlebíčky.

Protože jsou Velikonoce svátkem klidu a pohody, i když někdy se to o nich říct nedá, vždy se u nás sejde celá rodina a společně povečeříme u stolu, popovídáme si o svých historkách a vyměníme si navzájem svoje zážitky a pocity. Mě to u stolu moc nebaví, a proto většinou místo sezení u stolu jdu vytvářet svoje kraslice. Postup na přípravu kraslic není vůbec těžký, protože si stačí nachystat jen barvy nebo voskovky, pokud chceme udělat Madeirské kraslice nachystáme si popř. vrtačku speciálně na Madeirské kraslice.

Ty vám mohu jedině doporučit, protože to potom vypadá úžasně, tedy pokud se vám to povede. Je to těžké, zvláště když se vám klepou ruce, to je potom umění udržet vůbec tu vrtačku v ruce. Poté co udělám kraslice jdu se nachystat ke dveřím a jenom čekám až přijdou kluci na pomlázku. My dáváme klukům dvě vejce a mašli na jejich pomlázky. Máme vždy plný stůl sladkostí, a to potom teprve až přijde bratr a donese nám plný batoh sladkostí a plnou pomlázku mašlí.

Pomlázku bratr nevyhazuje, a hned jak přijde z mrskutu, tak ji dá do vody a až zakoření, zasadí ji. Tento rok bratr udělal pomlázku velkou dva metry a čtyřicet centimetrů. Nemohla se vejít ani do dveří. Narozdíl od našich příbuzných si ještě na Velikonoce sníme beránka a sníme si i chlebíčky. A takto končí náš Velikonoční den, který si užijeme jak se sluší a patří, až na ty bolavé nohy od jalovce. Snad jste si Velikonoce také užili, tak jako my!

Autor: Kamilkas



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !