Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024 8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 28.04. 2024
Dnes má svátek Vlastislav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Ukrývání vajíček

21. 03. 2009 | Zvyky a tradice

Hra na zatoulaná vajíčka vás bude určitě bavit. Hra se začala hrát v Německu, ale dneska ji už na Velikonoce hrají děti ve většině evropských zemí, ale také třeba děti v Americe.

Traduje se, že vajíčka schovává velikonoční zajíček. Také u nás existuje podobný zvyk. Hospodyně rozvěšují dětem čerstvé preclíčky na keře a vyprávějí jim, že je tam pověsila kmotra liška. I vy si můžete s tímto pěkným zvykem o Velikonocích užít spousty zábavy. Až se děti nebudou dívat, schovejte několik sáčků s dobrotami po celé zahradě, kdo ji nemá, tak může i po bytě.

Mohou se dělat i různé varianty, jako například dobroty označit různými barvami a každé dítě si může vybrat svou barvu. Když dítě najde jinou barvu, může ji pak s kamarádem vyměnit za tu svou.

Samozřejmě, že dobroty se dají nahradit vajíčky, čokoládami a menšími hračkami. Vše záleží jen na Vás. Myslím si, že takhle děti docela dobře zabavíte. Děti se u toho naběhají na čerstvém vzduchu, a bude je to bavit. Ještě jedna rada na závěr -  dobře si spočítejte kolik jste toho poschovávali, aby něco nezůstalo schováno až do příštích Velikonoc.   

Autor: Jana1977



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !