Velikonoční přípravy nenechávám až na poslední chvíli, ale pilně se připravuji už od začátku března. Všichni to jistě znáte. Velikonoční výzdoba bytu, nakupování maličkostí, barvení vajíček a především pečení velikonočních beránků a zajíčků.
Vždy jsem používala svůj oblíbený a především vyzkoušený recept na pečení velikonočních zajíčků. Je jednoduchý, rychlý a hlavně vždy všem chutnalo.
Loni jsem ovšem měla více času na tyto přípravy a tak jsem se rozhodla vyzkoušet nový recept, který mě zaujal na internetu.

Nakoupila jsem si vše potřebné a den před Velikonocemi jsem se pustila do díla. Vše šlo jako po másle, těsto bylo krásně vláčné, voňavé a hlavně, což je má největší slabost, pečení zajíčci šli krásně vyklopit z formy.
Ještě jsem každého zajíčka ozdobila čokoládovou polevou, uvázala mašličky na krk a hurá zabalit do průhledných sáčků.
Když nastal velký den D, vše co jsem měla přichystané pro děti, jsem naskládala do proutěného košíku. A už jen vyčkávala jejich příchod.
Poté co zazvonily s připravenou básničkou a pomlázkami v ruce, jsem se těšila, co řeknou na svou výslužku.
Samozřejmě se jim rozzářily oči a už se těšily zpátky domů, až si budou moci něco otevřít a sníst.
Asi dva dny na to jsem k nim zašla na návštěvu a ptala jsem se, jestli jim z této výslužky ještě něco zbylo, nebo už všechno snědly. Znáte děti.
Všichni se začali uculovat a já nevěděla proč. Až ten nejmenší ke mně přišel a povídá mi: „Víš, teto, my jsme ty velikonoční zajíčky od tebe vyhodili.“ Celá zděšená jsem se podívala na sestru a ta mi řekla, že zajíčky připravila dětem k snídani, ale ani jeden je po ochutnání nechtěl jíst.
Tak je sama ochutnala a zjistila, že tito zajíčci nejsou vůbec sladcí, ale příšerně SLANÍ…
Asi jsem se při přípravě těsta spletla a omylem sáhla na dózu se solí místo s cukrem.
Nakonec jsme se tomu všichni zasmáli, a na letošní Velikonoce se opět vrátím ke svému oblíbenému receptu!! Tentokrát se ovšem ještě dvakrát ujistím, jestli solím nebo sladím.
Ahaaha - čtenářka
ChytráŽena.cz
ChytráŽena.cz