8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 02.05. 2024
Dnes má svátek Zikmund
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční knedlíková pochoutka - to je Patricijský velikonoční knedlík

24. 03. 2024 | Zvyky a tradice
Blíží se období Velikonoc. Kromě nádivky, drůbeže na mnoho způsobů nebo velikonočního beránka si můžete připravit i další specialitu. Ta se bude perfektně hodit k dalšímu typickému jarnímu pokrmu – králíkovi se špenátem. O čem je řeč?
O patricijském velikonočním knedlíku.

Málokdo tento druh knedlíku zná, ale patří k delikatesám. Jde o trochu náročnější knedlíkovou specialitu, ta se vám ale za snahu odmění nepřekonatelnou chutí, ve které se budou mísit čerstvé bylinky, kešu oříšky, králičí játra a anglická slanina.


Recept: Patricijský velikonoční knedlík s králičími játry


Patricijský velikonoční knedlíkSuroviny:

150 g králičích, případně kuřecích jater
100 g anglické slaniny
200 ml mléka
8 rohlíků
2 vejce
hrst petržele kudrnky
200 g kešu oříšků
2 stroužky česneku
špetka muškátového oříšku
sůl a pepř
trocha strouhanky pro případné zahuštění


Postup:

1. Rohlíky nakrájené na kostičky namočte do mléka a žloutků. Z bílků vyšlehejte tužší sníh.
2. Anglickou slaninu nakrájejte na kostičky. Játra očistěte a také nakrájejte. Na pánvi nejdřív zlehka opečte anglickou slaninu, aby pustila tuk. Potom orestujte také játra a nasekaný česnek. Vše přesuňte do mísy k namočenému pečivu. Osolte, opepřete a přidejte muškátový oříšek.
3. Kešu oříšky nasekejte a polovinu množství nasypejte k masové směsi. Přidejte také nakrájenou kudrnku a propracujte. Jako poslední zlehka vmíchejte našlehaný sníh. Protože velmi záleží na druhu a stáří použitého pečiva, budete možná potřebovat přidat trochu strouhanky, aby těsto mělo dobrou soudržnost.
4. Z těsta vyrobte malé knedlíčky a obalte je ve zbytku nasekaných oříšků. Vařte v páře cca 15 minut. Dobu vaření je nutné přizpůsobit velikosti knedlíčků.


Tip šéfkuchaře:


Když nemáte k dispozici králičí játra, sáhněte po kuřecích, odvedou dobrou službu, i když nejsou tak jemná. A co se vaření týče, vždy vařte v páře. Ve vodě by se bohužel oříšky na povrchu odlepily. A v páře navíc hezky změknou.





Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !