8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 29.04. 2024
Dnes má svátek Robert
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční vajíčko

1. 04. 2012 | Povídky, příběhy
To bylo v době, kdy byl můj syn ještě menší. Mohl mít tak tři roky. A byly Velikonoce. V tu dobu chodil vyšňořený Lukáš moc rád na pomlázku. V ruce pletenou pomlázku, často větší než byl on sám, ozdobenou pentlemi, vyzbrojen vodou i pořádně silnou voňavkou vyrážel za holkami, aby je pořádně vymrskal. Samozřejmě s doprovodem. Moc se v těch letech na Velikonoce těšil.

I ten rok, tak jako vždy, si vyšupal pořádnou výslužku. Byla v ní hlavně čokoláda a čokoládové figurky, dostal ale i žvýkačky, ovoce, nějaké ty drobné a pár ozdobených vařených vajíček ozdobených samolepkami. Kupodivu si těchto normálních slepičích vajec ještě tenkrát vážil víc, než těch čokoládových.

Velikonoční vajíčkoOdpoledne nás přišli navštívit děda s babičkou, mí rodiče. Lukáš jim pyšně ukazoval svůj poklad. Děda s babičkou obdivovali Lukášův um a malý Lukáš se chtěl s výslužkou podělit. Ale babička s dědou s díky odmítli a pohladili vnoučka po vláscích. „Ale ty si něco vem,“ řekli mu. A tak si Lukáš vybral jedno slepičí vajíčko, s kterým se usadil ke svátečně ustrojenému stolu. Babička pila kávu, děda si pochutnával na domácí bábovce a Lukáš si nad talířkem loupal „vařené“ vajíčko.

Najednou skořápka praskla a z ní vyletělo syrové vejce. Žloutek spadl babičce do kávy, bílek si našel místo v dědových vlasech. Káva ale vyšplíchla babičce na novou halenku, pocákala ubrus a pár kapek dolétlo až k mému synovi. Velikonoční stůl vypadal jako u čuňátek. Syn se podíval na tu spoušť, v ruce pořád ještě držel část skořápky, a pak se rozplakal. „To vajíčko bylo od Evičky,“ plakal.

Evička byla jeho malá kamarádka ze školky. A on se tak na vajíčko od Evičky těšil! Naštěstí se spokojil s jiným, podobně ozdobeným vajíčkem od jiné dárkyně. Toto už bylo naštěstí vařené.  

Velikonoční vajíčkoJen jsme museli vylít zbytek kávy, sundat ubrus a na zbytku bábovky si pochutnal náš pes. Děda zmizel v koupelně, aby se zbavil bílku z vlasů a Lukáš si nakonec přece jen pochutnal.

Po Velikonocích jsem se musela smát, když ve školce Eviččina maminka vyprávěla, jak její dcerka vyměnila všechna vařená vajíčka za syrová a ona pak chtěla obalovat řízky. Rozbila všechna vajíčka, aby zjistila, že má doma jen vejce vařená. A tak u Evičky byla doma velká porce vajíčkové pomazánky a u Eviččiných šmigrustníků byl pořádný nepořádek z rozbitých syrových vajec.

…Na příhodu jsem si vzpomněla nejen v souvislosti s blížícími se Velikonocemi, ale také se současnou „vajíčkovou krizí“.  
To by dnes byl drahý špás, takto zničit tolik vajíček!

pegonela - čtenářka
ChytráŽena.cz



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Další fotografie ke článku Velikonoční vajíčko:

Velikonoční vajíčko
Velikonoční vajíčko
Velikonoční vajíčko
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
Taky jsme si z jednoho kluka udělali legraci , když jsme byly malé holky. Pořád provokoval a tak jsme mu obarvily sirové vajíčko, které mu podstrčily než si stačil vybrat. No ale pak bylo veselo
Obrázek uživatelky
profil
Tá Evička musela byť poriadny výmyselník.
Také originálne vajíčka si vyšibal málokto.
Obrázek uživatelky
profil
se dějí věci! Hezký příběh.SmajlíkSmajlík
Obrázek uživatelky
profil
Moc pěkně napsaný příběhSmajlík To teda Evička měla prima nápadSmajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles