Nejlepší velikonoční beránek?Nejlepší velikonoční beránek? MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Jak vyfouknout velikonoční vajíčkoJak vyfouknout velikonoční vajíčko Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024Školní rok a prázdniny ve školním roce 2023/2024
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Velikonoční nadílka
Soutěžte s námi o 350 skvělých výher
do konce zbývá:
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Pátek 29.03. 2024
Dnes má svátek Taťána
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Velikonoční zdobení na poslední chvíli

4. 03. 2013 | Průběh velikonoc
Velikonoční svátky jsou za dveřmi a zase jsem skoro nic nestihla. Ne že bych neplánovala dopředu, jak se konečně naučím krásně zdobit kraslice, upeču dobroty, zkusím konečně tu babiččinu kopřivovou nádivku a vyrobím si vlastní věnec, upletu pomlázku... O úklidu ani nemluvím, to je tak nějak samo sebou samozřejmé, viďte.

V nejrůznějších časopisech i na netu je samozřejmě spousta návodů a inspirací, jak si vyzdobit velikonoční stůl, spoustu hezkých nápadů najdeme i zde na Chytré Ženě.

Například jsem našla radu, že cibulové slupky a skořápky od vajec (hlavně ty bílé!) si máme schraňovat už několik týdnů předem. Rada je to výborná, bohužel jsem zase na poslední chvíli běhala po marketech a sháněla aspoň ta hnědá. Hm, při pohledu na cenu vajec se mi zatmělo před očima. Je tohle vůbec možný?!  Ano, je. Manžel, který pravidelně nakupuje ve velkém, mi rovněž sdělil, že tohle teda už je moc a že to teda NE a my budeme tyhle ceny bojkotovat a tentokrát zůstaneme na Velikonoce bez vajec.

Velikonoční zdobení na poslední chvíliZkrátka se vzbouříme. No co, povídám, těch pár vajec nás snad nezruinuje, ne? To snad nemyslíš vážně, na to můj choť, takhle drahý vejce mně můžou bejt ukradený!

No jo, pár vajec, ono je to fakt, to máme beránka, počítám v duchu, velikonoční věnec, hlavička, nádivka, mazanec, jidáše, dále koupit osení, řeřichu, barvy na vajíčka, pentličky a já nevím co ještě...

Ještě že máme na zahradě zlatý déšť a u potoka rostou kočičky.

 Jívové kočičky se žehnají na Květnou neděli v kostele, ale tam to taky nestihnu. Pomlázku z vrbových proutků neupletu, i když je mi to líto, protože podle pověsti přináší vyšlehání zdraví a mládí-omlazení každému, kdo dostane vyšleháno.

Jistě víte, že vyšlehání proutky mělo zajistit ženskou plodnost a dotekem proutku na ženu přešla plodivá síla. Nu a za to se musí žena muži odměnit, nejčastěji právě vajíčkem, symbolem života.

A kdoví, třeba už ji má manžel upletenou. No co, tak aspoň zasadím osení, to půjde skoro samo. A těšila jsem se, jak ve volnu před Velikonocemi se Velikonoční zdobení na poslední chvílikonečně pustím do těch kraslic. Kraslice nemám, protože jsem dostala šichty navíc, kolegyně onemocněla.

Tak co teď? Bez nazdobeného stolu to přece není ono! A pak jsem si vzpomněla, jak to vyřeším, a pro ty, co jsou na tom podobně jako já a s výzdobou je u nich taky "za pět minut dvanáct", nebo zapomněli koupit hotové kraslice a barvy na vajíčka a nemají ve spíži ani tu cibuli, nezoufejte, nic není ztraceno: přináším bleskové zdobení velikonočních vajec.

Potřebujete:

Lepidlo Herkules nebo jiné tekuté lepidlo, štěteček nebo špachtličku, krupici, těstoviny do polévky, ovesné vločky a několik vajec. A jdeme na to.
Vajíčka potíráme lepidlem a podle vlastní fantazie zdobíme a krášlíme. Pokud jste nenašli v kuchyni ani tu krupici, vločky a ani těstoviny, je zde ještě poslední možnost. Skořápky uvařeného vejce rozlámejte a ozdobte jimi cik cak vajíčko podle chuti a své fantazie.

Náklady na takovéto zdobení jsou minimální, jen potřebujete aspoň chvilku času a chuť na tvoření.
Přeji vám všem krásné prožití velikonočních svátků a hodně radosti při tvoření bleskových vajíček. Věřte, že vaše dílko bude skutečný originál a vaše námaha bude jistě po zásluze odměněna.

Kacice - čtenářka
ChytráŽena.cz


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 
Čtěte také



Komentáře
« Předchozí   1   2  Následující » 
Obrázek uživatelky
profil
i ten nápad je super...Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
něco upeču,něco koupí,,je taková hektická doba,že to ani jinak nejde
Obrázek uživatelky
profil
Ja už som sa potešila, že sa vrátila Kačica, napísala nový článok a čoskoro sa určite "objaví" aj v Rýmovaní.
Až podľa dátumov pri komentároch som zistila, že článok je z minulého roka, len ho redakcia znovu uverejnila.
Som sklamaná, Kačica sa nehlási, kto vie, čo sa stalo Smajlík.
Obrázek uživatelky
profil
Kaculko, mužský by byli, ale k tomuhle je nepřemluvím. Smajlík Mám to zpečetěné - uschnu... Smajlík
Smajlík
Obrázek uživatelky
profil
Verčo, to jsi šikulka, děkuju, hlavičku taky upeču, ale asi až po Velikonocích
Smajlík
lida - liduško, copak s tím provedeš? Nechce se mi věřit, že by kolem tebe nebyl žádnej pořádnej mužskej
Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles

Pomlázka