8 rad, než se rozhodnete vyběhnout8 rad, než se rozhodnete vyběhnout Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek?
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Středa 01.05. 2024
Dnes má svátek všichni pracující
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Naše Velikonoce

3. 04. 2009 | Zvyky a tradice

Velikonoce jsou významným svátkem křesťanů, kteří oslavují zmrtvýchvstání Ježíše Krista.  Dnes je tento svátek velice populární a v České republice ho slaví skoro všechny rodiny, nebo alespoň ty s dětmi. Je to příjemná a užitečná zábava.

V dnešní technické době už se tolik neposílají velikonoční pohledy. Na vesnicích tyto svátky prožívají ještě intenzivněji a více pospolu. Městský člověk si je představí především jako den, kdy při pohledu z okna vidí děti s pomlázkou. Anebo po Velikonocích nepořádek a rozbité barevné skořápky všude.

Na vesnicích se chodí od domu k domu a koledují malovaná vajíčka, sladkosti a další dobroty. Ti starší uvítají radši něco tekutého. Někteří potom mají na Velikonoce nepříjemné vzpomínky.

My Velikonoce trávíme převážně na chatě v přírodě, když vyjde počasí. Já osobně mám tyto svátky jara ze všech svátků v roce nejmíň ráda, ale snažím se o dodržování tradic už kvůli dětem. Každoročně pečeme beránka,  poléváme ho čokoládovou polevou, toho mají děti nejraději. Uvážeme mu mašličku, dáme očička a pak je každému líto ho sníst, hlavně hlavičku.

Tak do zálohy upečeme ještě mazanec. Letos poprvé budeme péct i perníčky. Vajíčka barvíme nejraději v cibulových slupkách plus nějaký obtisk, nebo kupovanými barvami. Vyséváme osení a máme vypěstované a rozkvetlé jarní cibuloviny. Ve vázách máme připravené větvičky třeba z kroucené vrby a na nich zavěšené vajíčka, která děti vyrobily buď doma nebo ve škole či školce. Tam se také učí básničky s velikonoční tématikou.

Tak snad bude letos krásně svítit sluníčko a Velikonoce se vydaří.

Autor: Vlaďuša



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také


Pouze přihlášení mohou vkládat komentáře. Přihlásit se.

Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles