Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
pondělí 06.05. 2024
Dnes má svátek Radoslav
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Zážitky

21. 03. 2009 | Povídky, příběhy

Velikonoce, co to vlastně je? Kdy vznikl tento název, kdo ho vymyslel a proč vlastně?

 

Povídek, různých tradic, říkanek a různých tipů najdeme všude hrozně moc. Ale nejen na internetu se dozvíme o těchto svátcích, moje babička, ta by mi mohla neustále povídat. Jak za mlada slavili a jak si to užívali, co se smělo, co už se v dnešní době vůbec nedělá a také proč se různé tradice konaly.

           

Moje zážitky na Velikonoce nijak zvláštní ani nic extra, ale dříve, když jsem bydlela u svých rodičů, tak jsem si je parádně užívala. Tradicí se u nás stalo, že jsme si vyzdobili jednu místnost. Napekli jsme si beránky, ozdobili zdi různými kreslenými vajíčky, zvířátky, koupili mašličky pro koledníky a nadělala se vajíčka.

 

Používali jsme klasické zdobení, do toho vosk, kterým vždy provoněl celý barák a také vajíčka zdobená cibulí a různými lístečky.  Jelikož mám mladší sestru a mladšího bratra, tak jsme si to pokaždé užili. Nikdy jsme také nezapomněli na vyklíčená semínka obilí, do kterých jsme si dali kuřátka a ozdobili.

 

Když už jsme měli červené a bolavé zadečky, našel se vždy nějaký expert, který přišel po dvanácté hodině. Ten obvykle dostal spršku vody a pak nás ještě stihl koledovat. Zážitky to určitě byly krásné, ráda na tu dobu vzpomínám, ale teď, když už jsem dospělá a děti zatím nemám, tak tyto svátky neslavím a ani se mi nelíbí.

 

Venku je to samý opilý člověk, občas jsou dost nepříjemní a nevíte co vám kdo udělá. Takže jsem začala tyto dny naprosto ignorovat, ani mi to nevadí. O nic nepřicházím, a když už nic, tak přítel mě symbolicky naplácá pomlázkou. Uvidíme do budoucna, zda se můj pohled na Velikonoce změní nebo bude stále tak odstoupený.


Autor: vercaonlin

Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Žádné komentáře
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !