MDŽ nebo Den matek?MDŽ nebo Den matek? Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online !
Chytrá žena na Facebooku
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 16.05. 2024
Dnes má svátek Přemysl
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Čekání na beránka

20. 03. 2009 | Povídky, příběhy

Velikonoční nádivku mám docela ráda. Ale ta loňská z kuchyně fakultní nemocnice Plzeň měla opravdu dost podivnou barvu, chuť i konzistenci. Přesto to byla ta nejlepší nádivka, kterou jsem kdy jedla. Tenkrát jsem byla těhotná a už dost dlouho přenášela.

Samozřejmě jsem si vyslechla hororové historky od známých, diskuze na internetu si úplně zakázala, nicméně klidná jsem nebyla a všemožnými způsoby zkoušela miminko popohnat na svět, ale tomu se nechtělo ani po opakovaných "zaručených" babských radách. A tak došlo na to, čeho jsem se nejvíc obávala (protože v těhotenství vám většinou v hlavě utkví jen ty nejhorší vyslechnuté zážitky) a to bylo pro mě - vyvolávání porodu.

Po nekonečných a nervózních čtyřech dnech čekání strávených na oddělení rizikového těhotenství se mi ráno na velikonoční neděli, za skvělé pomoci plzeňských porodních asistentek, doktora a samozřejmě manžela konečně narodil Ondrášek. Byl to ten nejroztomilejší beránek, který se mi postaral o nezapomenutelné a nejkrásněší Velikonoce v životě.

Bylo to přesně 23. března a počasí bylo zrovna tak nejarní a nevlídné jako dnes. Po dvou dnech povinného hladovění v porodnici (když vám zdlouhavě vyvolávají porod, preventivně vám zakážou jíst i pít), vyčerpávající noci a finálním porodu jsem hlady už ani neviděla. Tehdy mi přinesli tuhle velikonoční nádivku. I když nevypadala, chutnala božsky!:-)

A tak budu za pár dní, ač jsou Velikonoce ještě daleko za dveřmi, péct kromě dortu  i nádivku na oslavu ročních narozenin a věřte mi, že si na ní dám opravdu záležet! Vyzkoušela jsem recept s kuřecími játry a generálka měla úspěch. Jen nevím, kde teď seženu čerstvé kopřivy? Myslím, že nějaká zelená alternativa se určitě najde. Velikonoce jsou teď prostě naše nejoblíbenější svátky a s jejich barevnou výzdobou si dávám opravdu záležet.

A tak i vám všem přeji VESELÉ VELIKONOCE!!! Eva

Autor: Domino



Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
Hodnocení
Nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 
Čtěte také



Komentáře
Obrázek uživatelky
profil
.Smajlík
Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !
Smajlíci: Copyright © Aiwan. Kolobok smiles